Imlek > Proizvodi > Moja kravica > Maslac Moja Kravica
Maslac Moja Kravica
Osnova svih dobrih jela!
Maslac Moja Kravica je osnova svih dobrih jela.
Ovaj maslac je sočan, bogat i ukusan. Koristi se za prženje, kao sastojak u kolačima, tortama i pecivima, ili drugim ukusnim recepturama. Sastav maslaca je čista visokokvalitetna pasterizovana pavlaka i on je 100% domaćeg porekla. Dok se Moja Kravica maslac savršeno snalazi u ulozi kulinarskog sastojka, naš Namaz od maslaca je još kremastije teksture, idealan za mazanje.
Maslac
jedan sastojak, na hiljade jela
Moja Kravica maslac je rado viđen gost na svačijoj trpezi, a uvek omiljen u društvu drugih namirnica. Od doručka, preko brze užine, ručka, pa sve do večere – može da se koristi u skoro svakom jelu. Za najjednostavnije recepte, poput prženih jaja, kao i one najkomplikovanije, poput višespratnih torti ili francuskih delicija. U slatkišima i slanišima – ovaj maslac je svuda dobrodošao.
Masti | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
82g | 0,65g | 0,66g | 743kcal/3056kj |
Kad god želite bogatiji ukus prženih jela, umesto ulja koje inače koristite – stavite Moja Kravica maslac sa 82% mlečne masti. Kada želite da ukus kolača učinite bogatijim, a teksturu sočnijom – koristite isti Moja Kravica maslac. Osetite razliku. Moja Kravica maslac, raskošnog i punog ukusa, ima i zavidan nutritivan sastav, pa ćete ga konzumirati bez trunke griže savesti.
Masti | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
82g | 0,65g | 0,66g | 743kcal/3056kj |
Namaz od maslaca
isti maslac, još kremastije izdanje
Iako znamo da osim u kuvanju, rado koristite naš klasičan maslac i kao namaz, načuli smo da biste voleli da je za ovu svrhu još kremastiji i da dolazi u praktičnijem pakovanju. Zato smo kreirali jedinstveni namaz od maslaca. Originalni namaz od maslaca. Pravi maslac, u kremastijoj formi. Premažite ga preko omiljenog hleba i osetite topljenje zalogaja u ustima. Isprobajte i delikatesnu kombinaciju, pa preko njega dodajte med.
Masti | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
40g | 6g | 2,3g | 393kcal/1621kj |
Masti | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
40g | 6g | 2,3g | 393kcal/1621kj |
Masti | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
60g | 1,4g | 1g | 549kcal/2261kj |
Maslac 60%
Idealan za svaku priliku
Osetite novo kulinarsko iskustvo uz maslac sa 60% mlečne masti. Tričetvrt masni maslac bogat mlečnim proteinom, novi je saveznik brojnih recepata. Praktičan za upotrebu i laganiji za pripremu, svakom jelu daje finu kremastu strukturu. Odličan za prženje mesa i povrća, idealan za pravljenje sosa, pruža savršen balans između svih odabranih sastojaka.
Masti | Proteini | Ugljeni hidrati | Energetska vrednost |
---|---|---|---|
60g | 1,4g | 1g | 549kcal/2261kj |
Praktična pakovanja Moja Kravica maslaca - za svačije kulinarske potrebe
Moja Kravica maslac je potpuno prirodan proizvod. Nema veštačke mirise, boje i ukuse. Pravi maslac, napravljen po tradicionalnoj recepturi. Bogatog ukusa i idealne teksture.
Zbog prirodnog sastava, maslac čuvajte na tamnom i hladnom mestu (najbolje u frižideru). Rok trajanja je 100 dana. Pošto maslac ima vrlo ograničen rok trajanja, učinili smo ga dostupnim u nekoliko veličina, kako bi svako mogao da nabavi onaj koji će u roku i iskoristiti.
Za veće kulinarske izazove i sve one koji ga često koriste, kreirali smo pakovanje maslaca od 200g, za manje recepture napravili smo maslac od 125g i 60g, a za svega jedno ili dva prženja umesto ulja, ili po koje gustiranje maslaca na hlebu – tu je maslac od 10g.
Moja Kravica maslac sa 60% mlečne masti donosi bogat ukus i kremastu strukturu, idealan za prženje, soseve i laganiju, svakodnevnu upotrebu.
Recepti sa maslacem
Skoro sve što pravite, možete da pravite sa Moja Kravica maslacem!
Bilo da odlučite da ga koristite kao namirnicu na kojoj ćete pržiti, ili kao sastojak u jelu. Od vas smo saznali na stotine načina kako ga koristite, pa i sami prionuli “na posao” i isprobali najzanimljivije recepture. Zavirite u Imlek kuhinjicu.
Recept za čokoladni tart sa maslacem (3:48 MIN)
Recept za rižoto sa maslacem (1:20 MIN)
Lovačke šnicle pržene na maslacu (3:10 MIN)
Lava kolač sa maslacem (2:20 MIN)
Pitali ste nas o maslacu
Šta je maslac?
Maslac je mlečni proizvod napravljen od pasterizovane pavlake. Drugačije, maslac zovemo i: puter, maslo i buter. On se pravi od pavlake od kravljeg mleka, a verovali ili ne – za jedan kilogram maslaca, treba nam čak 20 litara punomasnog mleka. To ga svrstava na listu mlečnih proizvoda sa najvećom koncentracijom mleka!
Punog i bogatog ukusa, maslac i namaz od maslaca su proizvodi koji su obavezan deo kuhinje svake vrsne poslastičarnice i najelitnijih svetskih restorana.
Da li treba da pržim na maslacu?
Maslac je pogodan za prženje i ima visoku tačku dimljena, pa dok god pržite na temperaturama nižim od 170°C, znate da se učinili i zdrav izbor!
U maslacu su i prirodno pristuni vitamini, a mlečne masti nutricionisti sve češće smatraju zdravijim od biljnih ulja. Dakle, ne samo da je maslac pogodan za prženje, besprekorno ukusan, već i nutricionistički preporučljiv!
Savetujemo da samo pazite na količine. Poput svih visokomasnih namirnica, on je kaloričan, pa ga slobodno koristite svakodnevno, ali u ograničenim količinama.
Zašto je bolje u kolače stavljati maslac nego margarin?
U svim navedenim stavkama, maslac pobeđuje!
Zato ćete videti da svaka vrhunska poslastičarnica koristi isključivo maslac, a ne margarin. Osim toga, maslac je potpuno prirodan proizvod, i kao takav – on je lišen trans masti koje su fabrički proizvedene i nalaze se u margarinu.
Ako vas zanima više o razlikama između putera i margarina, njima smo se detaljno pozabavili u tekstu.