Društvena odgovornost

IMLEK kao društveno odgovorna kompanija

drustvena odgovornostKompanija IMLEK, pored brojnih inovacija i ulaganja na polju istraživanja, proizvodnje i tehnologije, itekako vodi računa i želi da doprinese boljem i kvalitetnijem savremenom životu stanovnika Srbije. Pored tržišne vrednosti značajno se bavi pitanjima društva i poboljšanjem kolektivne svesti i mnogostruko i sistematično ulaže u društveno korisne akcije u koje se ubraja i saradnja sa svetskom humanitarnom organizacijom UNICEF.

Zanimljivo je da saradnja UNICEF-a i IMLEK-a datira još od 1957. kada je UNICEF dodelio IMLEK-u liniju za pasterizaciju i flaširanje 30.000 litara mleka dnevno. Početkom 2007. UNICEF-ov poster sa slikom dečaka koji pije IMLEK-ovo mleko distribuiran je u 60 zemalja povodom promovisanja milenijumskih ciljeva i obeležavanja šezdesetogodišnjice UNICEF-a. To je ujedno bio i zanimljiv podstrek za nastavak nekomercijalne saradnje IMLEK-a sa UNICEF-om, a podatak da preko 54% dece u školama širom Srbije biva izloženo nasilju, bio je dovoljan da se Imlek uključi u ovu akciju.

Protekle godine je od svakog prodatog čokoladnog mleka sa naznakom „Škola bez nasilja“ (ukupno 1 000 000 primeraka čokoladnog mleka od 1 L i ½ L) donirano dva dinara UNICEF-u za pokrenutu akciju „Škola bez nasilja“.

IMLEK-ovi proizvodi Moja kravica, Viva, Jogood, Balans, Fit, čokoladno mleko su omiljeni, prepoznati od potrošača kao kvalitetni, zdravi i ukusni, a na ovaj način, kroz društveno odgovorne projekte kompanija iskazuje i deo zahvalnosti za svo poverenje koje joj se ukazuje godinama.

Dosledan svojoj tradiciji da inicira i pomaže različite humanitarne aktivnosti, IMLEK se uglavnom opredeljuje za aktivnosti koje će najmlađima obezbediti bezbedno okruženje i zdravije odrastanje.

Pored zalaganja za škole bez nasilja, pojedinačne stipendije za đake i studente, protekle 2 godine je vršena i mesečna isporuka 5000 paketa (proizvoda i poklona) za sve majke u porodilištima u Srbiji.

Imlek redovno donira i centar za integraciju mladih, tzv. Svratište, a već godinama pomaže razne izbegličke kampove, zatim zdravstvene ustanove i druge ustanove za socijalnu brigu kao sto su ustanova za decu sa specijalnim potrebama.

U oblasti sporta uz pomoć Imleka organizovane su razne manifestacije, kao što su Milano Junior kamp, Mini Maxi dečija fudbalska liga, sportski dan za lečenje raka dojke i dr. Doprinos nije izostao ni u razvoju srpskog filma, a kroz podršku produkciji filmova Klopka, Mi nismo anđeli i Čarlston za Ognjenku.

Nedavno je organizovan i humanitarni teniski turnir pod nazivom „Imlek trofej Beograda“ u okviru kog su se slavne ličnosti velikog srca takmičile u tenisu i kupovinom crteža dece iz Tiršove omogućile donaciju pomenutoj ustanovi.

Tokom 2008 godine pokrenut je i projekat realizovanja dečijih predstava zabavnog, edukativnog i humanitarnog karaktera u obdaništima širom Srbije. Uz lutke i adekvatnu glumačku ekipu Imlek je organizovao preko 450 besplatnih predstava za decu.

Odgovorno poslovanje podrazumeva proizvodnju bezbednih, zdravih i kvalitetnih proizvoda koji se svakodnevno isporučuju potrošačima, ali i angažman na projektima humanitarnog karaktera u koje spada i edukacija o roditeljstvu koju IMLEK podržava pružajuci pomoć UNICEF-u u realizaciji priručnika za roditeljstvo “Pametne knjige za mame i tate“. Kompanija Imlek je u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede pokrenula projekat „mlečna užina“ koji je namenjen deci u osnovnim školama, a odnosi se na besplatnu porciju mlečnih proizvoda za svaki školski dan. Projekat se realizuje od početka školske godine i obuhvata niže razrede dvadeset škola sa teritorije grada Beograda, Novog Sada i Niša, sa ciljem da se u budućnosti proširi na sve škole u Srbiji.

Glavni cilj projekta je da se među decom stekne navika konzumiranja mlečnih proizvoda koji imaju niz pozitivnih svojstava na zdravlje, kako bi se preventivno uticalo na zdravlje u kasnijim godinama.